SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ
2011 yılında kurulan bölümümüz, ek kontenjanla gelen öğrencilerle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bölümümüzde Türk İslam Sanatı, Bizans Sanatı, Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır. Bölümüzde 4 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi doktor ve 1 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Sanat Tarihi Bölümü'nün hedefi, Türk-İslam, Bizans, Batı ve Çağdaş Sanat alanlarında yetkin bilim insanları yetiştirmektir. Bu bölüme dâhil olan öğrenciler hem Türk kültürü ve sanatı hem de diğer ülkelerin kültür ve sanatları hakkında dersler almaktadır. Bu bağlamda, İslamiyet öncesi Türk sanatı, Türk-İslam el sanatları ve mimarisi, Bizans sanatı, Selçuklu sanatı, Osmanlı sanatı, estetik, mitoloji ve ikonografi, Batı sanatı ve çağdaş sanatlar ile modern sanat akımları gibi dersleri görmektedirler. Her sınıftaki zorunlu derslerin yanı sıra çok sayıda seçmeli ders de öğrencinin tercihine bırakılmıştır. Öğrenciler, herhangi bir sınıftan ve dönemden, kendi fakültesi veya başka fakültelerden istediği dersi seçme şansına sahiptirler. Aynı zamanda herhangi bir bölümü “yan dal veya çift anadal” olarak seçip, ortak derslerden muaf olabilirler. Bu sayede farklı bir bölümü de tamamlama imkânına sahip olurlar.
Kazanılan Derece
Sanat Tarihçi
Program Profili
Eğitim süresi dört yıldır. Bölümümüzün eğitim programı, Sanat Tarihi disiplinindeki araştırma yöntemlerini ve gelişmelerini takip edebilen sanat tarihçileri yetiştirecek şekilde düzenlenmiştir.
Mezunların Çalışma Alanları
Mezunlarımız KPSS ‘den gerekli puanı almaları ve formasyona sahip olmaları durumunda MEB tarafından Sanat Tarihi öğretmeni olarak atanabilirler. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlarda (müzeler, koruma kurulları ve ören yerleri) uzman ve araştırmacı olarak çalışabilirler. Lisansüstü eğitime devam ederek, üniversitelerde veya çeşitli kurumlarda araştırmacı ve akademisyen olarak çalışabilirler.
Üst Derece Programlara Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Altyapı
Sanat Tarihi Bölümünde 4 derslik, 1 çizim laboratuvarı, seminer salonu, lisansüstü öğrenci odası bulunmaktadır.